man with no legs and arms - inspiring story

salam... ermm rasa macam dah lama x menulis kat blog ni.. nak wat macam ne.. idea x datang.. huhu tapi pada masa ini ada satu perkara yg aku nak kongsikan ngan semua.. 1 perkara yang aku rasa sebagai seorang "kaunselor".. kita perlu ada kesedaran ini dan bertanggungjawab menyampaikan kepada mereka yang memerlukan kesedaran di luar..

pernah dengar x ungkapan ini? "kesempurnaan yang kita cari, adakah diri kita sempurna?".. aku suka menggunakan ungkapan ni bila berhadapan dengan klien aku.. tapi "kesempurnaan" yang aku maksudkan di sini adalah kesempurnaan tubuh badan kita... mungki kita rasa diri kita ni hodoh, x hensem, x cantik, x terror, and macam2 lagi.. walaupun tuhan dah bagi kita cukup anggota tubuh badan..

walaupun kita ada sepasang tangan dan sepasang kaki yg sempurna... kita pasti akan mengeluh bila kita jatuh tersungkur kan? tapi tidak bagi individu ini.. walau jatuh 1000 kali pun.. die tetap akan bangun tanpa kenal erti KALAH..

Adakah anda berasa selesa dengan "keadaan" diri anda sekarang?

anda tetamu ke:-

Ada apa dengan blog ini?

salam... blog ini direka bertujuan untuk mengumpul seberapa ramai pelajar kaunseling yang ada khusus untuk mengemukakan pendapat.. idea dan pastinya cadangan-cadangan ataupun informasi yang berguna untuk semua. Semoga dengan adanya laman blog ini kita dapat memperhebatkan lagi kemudahan teknologi yang sedia ada dan seterusnya memperkasakan profesionalisma kaunselor di martabat dunia..